“Är det farligt att äta fläsk?”

Fläsk, alltså griskött med hög fetthalt, hör till rött kött och det rekommenderas inte att man äter mer än 500 g av det per vecka. Fläsk innehåller mycket fett, varav det mesta är mättat, vilket ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns även en koppling mellan rött kött och cancer. Man kan alltså äta fläsk, men i begränsade mängder.

Källor:

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00935/terveytta-edistava-ruokavalio?q=liha#s5 https://www.1177.se/liv--halsa/ata-for-att-ma-bra/sa-ater-du-halsosamt/ https://www.syopajarjestot.fi/julkaisut/raportit/syopa-suomessa-2016/syovan-riskitekijat/

Hanna & Gilbert

Previous
Previous

“Varför får man sendrag?”

Next
Next

“Hur ofta och med vad ska man tvätta underlivet?”